bättre kvalité på bilderna i bloggen? ja tack!

tänkte berätta för er hur jag gör så att bilderna behåller sin kvalité när jag lägger upp dom på bloggen. ett bus enkeltips!

till att börja med: 
när du har redigerat klart din bild i photoshop och ska spara den, innan du sprar den då får du in på image - image size och ändrar storleken på bilden så att bredden på bilden blir lika bred som din blogg är  i pixlar( hur bred din blogg är kan du kolla under stilmallen) när du har kollat upp det skriver du hur bred du vill att bilden ska vara ( i mitt fall så är min blogg knappt 605 px och då väljer jag att ha bilden i 600 px. när du ställer in brädden ställs automatiskt höjden in.  
glöm inte att spara en högupplöst bild också ifall du vill skriva ut bilden eller kanske använda den till något annat!


(klicka för större)
och nu de viktigaste: när du sedan ska spara bilderna så ska du inte spara som vanligt. För då ska du gå in på File - Save for web.( kolla bilderna över.) när du får upp rutan (andra bilden) så ska du kolla så att det står samma saker som det gör på min bild som är understuket och sen är det bara till att trycka på spara.

och en sista sak, när du sedan ska ladda upp bilden på bloggen så ska bredden vara 1000. (det menas att bilden blir samma storlek som bilden är i)
här är skillnaden på att sapara bilden i save as och i save for web, det är exakt samma bild. eller hur är det stor skillnad? kolla bara på färgerna!Kommentarer
Postat av: My Isoniemi

Svar: Tack tack tack! :)

2010-12-17 @ 06:38:07
URL: http://mysfoton.blogg.se/
Postat av: Ellen

Jättefin blogg! Var med i dagens blogg :)

2010-12-19 @ 10:25:27
URL: http://ellenfeldt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0